3 minutes reading time (595 words)

10 TIPS: VEILIG MET GASFLESSEN

  1. ALTIJD VERZEGELDE GASFLESSEN Koop altijd een verzegelde gasfles. Let er bij aankoop op dat de verzegeling niet is verbroken. Zo bent u zeker van een veilige, goed werkende gasfles die gevuld is met de juiste hoeveelheid propaangas.
  2. GEBRUIK EEN DRUKREGELAAR De gasdruk in een gasfles wordt bepaald door de temperatuur. De druk is dus niet altijd gelijk. Om ervoor te zorgen dat uw gasapparatuur toch van een constante druk wordt voorzien, gebruikt u een drukregelaar. Let u er bij het aansluiten van de drukregelaar dan ook goed op dat deze dezelfde gasdruk aangeeft als de aan te sluiten apparatuur (30 of 50 mbar).
  3. GOEDGEKEURDE GASSLANGEN Gebruik voor uw gasflessen altijd een goedgekeurde propaangasslang. Beperk de lengte van de slang tot maximaal 1 meter. Gebruik slangklemmen aan beide kanten, zodat de slang nooit losschiet. Om uitdroging te voorkomen, is het belangrijk dat u de slang minimaal 1 keer per 2 jaar vervangt. Een goedgekeurde gasslang herkent u aan de opdruk NEN 5654 en het productiejaar.
  4. NIET ROKEN Propaangas is een brandstof. Zorg er daarom altijd voor dat bij het aansluiten of verwisselen van gasflessen niet wordt gerookt en dat er geen open vuur in de buurt is.
  5. KRAAN DICHT NA GEBRUIK Bij het aansluiten en verwisselen van de gasfles moet u zorgen dat alle apparatuur afgesloten is en de gaskraan dicht. Draai de kraan dicht na elk gebruik, ook bij lege gasflessen.
  6. ZORG VOOR VENTILATIE Zet uw gasflessen altijd in een goed geventileerde ruimte, zodat eventueel vrijgekomen gas niet in de ruimte kan ophopen. Vrijgekomen propaangas zakt naar het laagste punt. Houd daarom het vloerrooster van de disselbak van uw caravan altijd geopend. Zet, waar mogelijk, uw gasfles buiten. Niet-aangesloten gasflessen moeten buiten worden opgeslagen.
  7. MET DE HAND OPENEN Draai de gaskraan altijd met de hand open. Gebruik nooit gereedschap of geweld om een kraan los te draaien. Krijgt u de gaskraan niet zelf geopend, breng de gasfles dan terug naar uw leverancier.
  8. ZET UW FLES RECHTOP Als de temperatuur stijgt, gaat ook de temperatuur (en dus de druk) in uw gasfles omhoog. Plaats uw gasfles daarom rechtop en, indien mogelijk, in de schaduw, of op een koele plaats. Graaf uw gasfles ook niet in, want dan valt de druk weg.
  9. FLES EN HOOFD KOEL HOUDEN In geval van brand, zo snel mogelijk de gaskraan dichtdraaien en de gasfles verwijderen. Als dit niet kan, koel dan de gasfles vanaf veilige afstand met water. Neem geen onnodige risico's en waarschuw de brandweer via alarmnummer 112.
  10. GA NAAR EEN ERKEND VERKOOPPUNT Ga voor een veilige, goed gevulde gasfles naar één van de officiële verkooppunten. Een lege gasfles moet u altijd omruilen bij een erkende gasflessendealer. Daar worden gasflessen worden verkocht die nauwkeurig zijn gevuld, gekeurd, gewogen, getest én verzegeld. Neem met minder geen genoegen!

bron: Primagaz

​Time November 15, 2015 - 10:00 PM
​Location
​3200 Barbaros Bulvarı Besiktas/Istanbul, TR
​Tickets
​246 tickets remaining

Schedule

Praesent ac sem in neque venenatis tristique. Morbi et ligula velit. Nullam a augue vel mi porta vestibulum non ac elit. Vivamus convallis tortor et fermentum semper.

​7:00 am - 8:25 am
​What is a CSS framework
​8:30 am - 10:25 am
​CSS architecture for front-ends
​10:30 am - 11:50 am
​Designing Responsive Websites
​12:00 am - 2:25 pm
​Private Pesticide Applicators Training

Speakers

In hac habitasse platea dictumst. Curabitur eget dui id metus pulvinar suscipit. Quisque vitae ligula laoreet, scelerisque leo quis, facilisis metus.

Julius Cesar
Front-end Developer 

Curabitur eget dui id metus pulvinar suscipit. Quisque vitae ligula laoreet, scelerisque leo quis, facilisis metus.


Agness Monica
Interface Designer

Curabitur eget dui id metus pulvinar suscipit. Quisque vitae ligula laoreet, scelerisque leo quis, facilisis metus.

Een caravan in 1 dag gebouwd
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
zaterdag 25 mei 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.voyagecaravanverhuur.nl/